Ik ga weg en neem mee…

Vandaag neem ik het vliegtuig van Denpassar, Bali, naar Darwin, Australië. Ik was vijf maanden in Indonesië. Ik voelde me er thuis. De kans is klein dat ik hier ooit nog terug kan komen. Wat neem ik mee, mee naar thuis-thuis? Ik zou de jungle van Sumatra mee willen nemen; het groen, de gordijnen van neerhangende wortels, de geluiden van het bos. Ik zou wel een paar vulkanen willen meenemen. Ik zou wegen willen meenemen die kronkelen over berghellingen, langs rijstvelden en bananenplantages, door dorpen met vrolijk geschilderde huizen. Ik zou ’n paar breekbare dametjes in sarong met het grijze haar in een knot mee willen nemen en wat schoolkinderen op slippers en een veel te grote rugzak. Voor al die dingen is mijn reistas niet groot genoeg en de export van oude dames en schoolkinderen zonder paspoort is niet toegestaan. Wat zal ik meenemen? Ik neem de herinnering mee aan de zee en de wolken en het licht. Die horen bij elkaar. Niets is méér Indonesië.

image

image

image

image

image

image

image

image

Dit bericht werd geplaatst in 2013-2016: naar Australië en terug, Fotos, Zuidoost Azië en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ik ga weg en neem mee…

  1. Geert van der Velde zegt:

    Selamat jalan Mart!

  2. David Verwer zegt:

    Ha Mart,
    Wat een prachtige luchten heb je vast kunnen leggen op Indonesië… Bedankt! Ik ben benieuwd om straks die vulkanen te bewonderen op de binnenplaats van de Antoniushof. Nou ja, op je foto’s bedoel ik :).
    Je reis zit er dus bijna op begrijp ik. Geniet er nog maar even van en tot ziens! – David

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s