Scherven

Door getrut en gedraai ben ik Gabi misgelopen. Daar had ik spijt van: “Angsthaas, je kunt hem best wel vinden als je wil.” En dat is ook zo, zo uitgebreid is het gaylife niet in Tel Aviv. Het is wat zoeken maar het heeft succes gehad; ik heb Gabi gevonden. En hij is mooi: short cut gebleekt haar (is erg in hier), diepliggende ogen, tanige body, soepel loopje. Het is mooiheid met een patina, als van een boom in de nazomer. Maar het is uit, nog voor het wat kon worden. Hij geeft een tamelijk mechanische invulling aan de daad; ik hoef niets te doen dan mijn broek naar beneden, me te laten pijpen en netjes klaar te komen. Hij wil niet zoenen. Hij heeft namelijk een vriendin en zoenen werkt maar verwarrend, vindt’ie. Hij wilde weer een afspraakje maar ik heb dat in het midden gelaten: “Ik kom je vast wel weer tegen”. Ik ben geen suckmachine. Toen ik de boot afhield zag ik in gedachten mijn dagdromen aan scherven gaan. Hoe ruim je in Tel Aviv de scherven op? Dan ga je naar een Russische kroeg en verdrink je de scherven. Russen zijn daar goed in, waarschijnlijk omdat ze ook veel scherven, maar dan van heimwee, hebben. Je krijgt een schouderklopje en je glas wordt wat voller geschonken dan gebruikelijk en ze laten je lekker zitten.

Ik kijk opeens op een andere manier tegen Tel Aviv aan. Ik heb me thuis gevoeld in Damascus, in Amman en in Caïro (niet in Beiroet, akelige stad). Daar was ik een gast van een stadsfamilie. In Tel Aviv ben ik ook een gast, een vreemdeling, maar te midden van honderdduizenden vreemdelingen. De meeste mensen, vooral de Russen, zijn hier eigenlijk vreemdeling. En dat is het bijzondere van Tel Aviv: je bent er vreemdeling tussen de vreemdelingen en dan is het niet meer erg. Tel Aviv is geweldig!

Dit bericht werd geplaatst in 2001: Midden Oosten, Midden Oosten, Over mij en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s